YOGA STIJLEN

Hatha Yoga

Hatha yoga is de eerste vorm van yoga waaruit de andere vormen van yoga zijn ontstaan. Hatha yoga is een vorm van yoga waarbij je verschillende posities (asana’s) met elkaar afwisselt. Je beweegt van de ene naar de andere houding in een vloeiende beweging en blijft vaak enkele ademhalingen in dezelfde houding. Je ademhaling speelt een hele belangrijke rol, de bewegingen volgen zich op het ritme van de ademhalingen op, de ademhaling heeft invloed op het hele lichaam. Op deze manier komt je lichaam tot rust en is in staat opgebouwde stress los te laten. Tegelijkertijd span je je spieren aan om de doorbloeding te verbeteren en de energie weer vrij te laten stromen.

Door je concentratie en adem naar (energie) punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar je bewustzijn/focus naartoe. Hatha yoga geeft een sterke fundament, omdat het zich richt op je fysieke, emotionele, mentale en spirituele groei.

Hatha yoga is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden omdat de houdingen bewust worden opgebouwd en zo zijn aan te passen aan de mogelijkheden van de persoon.

 

Proefles meedoen? meld je aan met het contact formulier

 

Yin Yoga

Yin yoga is een langzame en rustige maar uitdagende vorm van yoga, waarbij het gaat om het intensief stretchen en beïnvloeden van bindweefsel, door langer in een houding te blijven (2 tot 5 min). De focust ligt op het vergroten van flexibiliteit door het voorzichtig oprekken van het bindweefsel rondom de spieren. Hierdoor krijgen je gewrichten, pezen, kraakbeen de kans sterker te worden en neemt je flexibiliteit toe. Je focust dus juist op het ontspannen van je spieren, daarom bestaat de les voornamelijk uit zittende of liggende houdingen op de mat. Doordat we langer in één houding zitten krijg je de kans je geest helemaal tot rust te laten komen en meer gewaar te worden van je gedachten en emoties zodat je energie weer vrij kan stromen. Yin yoga is een meer meditatieve vorm van yoga en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Wil jij ervaren wat Yin Yoga voor jou kan betekenen, meld je aan met het contact formulier

 

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je in een toestand van diepe ontspanning komt. Het wordt ook wel de Yoga van de Slaap of Slaapyoga genoemd. Deze term dekt de lading niet helemaal. Want hoewel het tijdens Yoga Nidra lijkt alsof je slaapt, ben je alert en aanwezig bij jezelf, tussen waken en slapen. In deze staat kun je contact maken met je onderbewustzijn. 

Tijdens Yoga Nidra lig je ontspannen en comfortabel op je yogamat. Via Yin/Hatha oefeningen, begeleide ontspanning, ademhalingsoefeningen en visualisaties kom je in een diepe staat van ontspanning en rust. In deze staat worden ervaringen en fragmenten van herinneringen verwerkt, neemt de spierspanning en stress in het lichaam af en daalt de bloeddruk en hartslag. Dit heeft een helende werking op lichaam en geest en kan beschouwd worden als een hele fijne en relaxte vorm van mediteren.

Yoga Nidra is een aanrader voor mensen die graag meer energie willen hebben, moeite hebben met slapen, herstellen van een burn out of depressie of last hebben van angsten of andere klachten die leiden tot (over)spanning. Ook al heb je nog nooit op een yogamat gestaan, Yoga Nidra is voor iedereen.

Je kunt Yoga Nidra niet goed of fout doen.

 

Wil jij ervaren wat Yoga Nidra voor jou kan betekenen, meld je aan met het contact formulier